Terveydenhallinta

Terveydenhallintasuunnitelma

Hiehohotelli, tarttuvat taudit ja huonolaatuiset hiehot yhdistetään surullisen usein samaan lauseeseen. Tätä vastaan me olemme taistelleet koko toimintamme ajan. Ennakkoasenteet ovat yleisiä. Samoin ajatus siitä, että asiakastiloja ei saa olla montaa, mielellään jokaisella pitäisi olla oma yksityinen hiehohotelli… Faktaa on kuitenkin se, että kasvattamossa on juuri sen verran tauteja, kuin sen asiakastiloilla on. Jos kasvattamoon tulee varsinaisten asiakastilojen lisäksi eläimiä milloin mistäkin, niin tautipaine on hallitsematon. Tämän vuoksi hiehohotelliringin pitää olla suljettu. Eli hotelliin tulee eläimiä ainoastaan sopimustiloilta.

Olemme luoneet yhdessä eläinlääkärimme kanssa terveydenhallintasuunnitelman, johon tämän hotelliringin kaikki osapuolet sitoutuvat. Suunnitelmassa käydään läpi kaikki yleisimmät tarttuvat taudit, miten niitä ehkäistään ja miten toimitaan, jos jokin tauti iskee.

Salmonellanäytteet otetaan aina ennen eläinten siirtoa. Yksikään eläin ei mene autoon, ellei negatiivista salmonellatulosta ole tullut. Vasikoille tehdään sorkkahuuhtelut aina ennen hotelliin saapumista ja vastaavasti tiineiltä hiehoilta hoidetaan sorkat ennen kotitilalle lähtöä. Hotellissa tehdään myös koko karjan sorkkahuuhtelut aina tarvittaessa.

Koko hotellirinki on M.bovis -vastustusohjelmassa A-tasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen tila voi ostaa eläimiä ainoastaan samalla tasolla olevalta tilalta. Jos eläimiä tuodaan tilalta, jolla ei ole samaa M.bovis -statusta, koko hotellirinki putoaa pois A-tasolta.
Varmasti kaikkein tärkein sääntö terveydenhallinnan kannalta on se, että vain terveet eläimet liikkuvat. Jos vasikka ei ole täysin terve ja virkeä kotona, sitä ei laiteta hotelliin. Mikäli kuitenkin käy niin, että siirtopäivänä hotelliin saapuu apea, sairaan oloinen vasikka, emme ota sitä vastaan vaan lähetämme takaisin kotitilalle. Samat säännöt pätevät tietenkin myös tiineisiin hiehoihin. Mikäli hotellissa on esimerkiksi virusripulia, emme siirrä eläimiä kotiin, vaan odotamme kuukauden.

Tässäkin tärkeää on avoimuus hotellin ja asiakastilan välillä. On kaikkien etu, että virusripuleista tai muista sairauksista kerrotaan rehellisesti. Näin estetään tautien mahdollinen leviäminen. Myös tieto aiemmista vasikka-ajan ongelmista on tärkeää, sillä usein nämä aiheuttavat ongelmia myöhemmin siemennysiässä.

Tutustu keskeisiin teemoihimme

Blogi

Tutustu tapoihimme sekä hiehojen kasvuolosuhteisiin​

Hoito ja olosuhteet

Olemme luoneet terveydenhallintasuunnitelman

Tuotannonseuranta

Tavoitteena kasvattaa terveitä, raamikkaita ensikoita

Terveydenhallintasuunnitelma

Takaa terveet hiehot

Olemme luoneet yhdessä eläinlääkärimme kanssa terveydenhallintasuunnitelman, johon hotelliringin kaikki osapuolet sitoutuvat.

Terveydenhallinta-
suunnitelma

Takaa terveet hiehot

Olemme luoneet yhdessä eläinlääkärimme kanssa terveydenhallintasuunnitelman, johon hotelliringin kaikki osapuolet sitoutuvat.

Meidät tavoittaa

Päivi

040-5230 015

Tuomo

040-5730 477

Sähköposti

info (at) hiehohotelli.fi

Osoite

Yli-Tervalantie 22, 42330 Haavisto

Jaa
Jaa
Vieritä ylös
Malcare WordPress Security